GeMEEnteLEVEN

Het was woensdag 6 december een indrukwekkend afscheid van onze broer Gert vd Nadort. In de dankdienst hebben de kinderen en kleinkinderen een prachtig getuigenis mogen geven van hun vader en opa. En Gert heeft ons die achterblijven, voorzien van het nodige lees- en luistervoer in de mooi vormgegeven en door hem samengestelde liturgie. Er is veel reden tot dankbaarheid jegens de liefde de genade van Jezus Christus. En dat mocht vanuit het Woord tot ons komen via psalm 103. Op vele aanwezigen (waaronder ook niet-, anders gelovigen en niet-kerkelijken) heeft deze manier van omgaan met de dood, grote indruk gemaakt. Laten we God bidden of het gezaaide ook eens geoogst mag worden. Dat was ook de diepe wens ook van Gert en Tiny. Mag God nu ook Tiny en de (klein) kinderen nabij zijn in het gemis met de lege plaats in hun midden. In de hal van de kerk liggen nog een aantal exemplaren beschikbaar van de ‘liturgie van de overdanking’, om mee te nemen.

Een tijdje geleden schreef ik over Nayomi vd Worp. Zij laat weten dat de therapie langzamerhand haar vruchten afwerpt. Het is een zware en pittige weg, maar op bepaalde vlakken is de heling al te merken, daar is zij (en Wout) ontzettend dankbaar voor. Ook voor het meeleven van de gemeenteleden voelt ze veel warmte. Het is proces is nog niet afgerond. Het kost haar nog veel energie en daarom ook gebed of zij de kracht krijgt om het vol te houden en gebed voor een volledig herstel. Laten we daarin ook Wout niet vergeten, die haar veel uit handen neemt en de nodige zorg op zich neemt. Een lied dat haar in de afgelopen periode heeft ‘gedragen’ is :  de goedheid van God : Uw zachte stem leidde mij door al mijn dalen. U was dichtbij, in mijn donkerste nacht. Heer, ik ken U als een Vader. Ik ken U als een Vriend. Ik leef met U, in de goedheid van God.

Verheugend nieuws van Bertus en Ankie den Toom: zij zijn weer opa en oma geworden en Jonathan dus weer oom van het kleinkind/ nichtje Maeve-Anna; zij is op maandagavond 4 dec in goede gezondheid geboren. Ze is de dochter van Coné en Cinthia en het is hun eerste kindje. Altijd weer het wonder van nieuw leven! Van harte gefeliciteerd en dat jullie maar veel van haar mogen genieten!

Ds anne rienks

ZONDAG 10 december

11.30 uur leidt Petra vd Minkelis de dienst ; de tweede preek uit het thema “weet je hoe laat het is?” gaat niet letterlijk over klokkijken, maar in wat voor tijd leven we en waarop moeten we letten om ‘gereed’ te zijn voor de Dag van de Heer. Vanmorgen over Johannes en Paulus; ze zijn in onze ogen misschien niet de meest optimale marketeers voor Gods Goede Nieuws; En toch worden ze door God ingeschakeld om te wijzen wie er werkelijk toe doet in onze wereld en die dé oplossing heeft voor alle problemen. Maar deze ‘Verlosser’ past niet in het plaatje wat mensen in hun hoofd hebben. Maar hoe doe jij het als ‘markerteer’ van Gods koninkrijk om te wijzen wat er staat te gebeuren?    We lezen uit de brief aan de Filippenzen 1: 12-26 (en uit Jesaja 40 en Johannes 1)

16.30 uur voorganger ds. Anne Rienks; de engeljes worden in de kerstboom gehangen, in de tuincentra horen we “engelengezang’ en engelen hebben in de bijbel een nadrukkelijk rol bij de geboorte van Jezus. Maar wie zijn ze en wat doen engelen nu precies en zouden ze ook bijdragen aan je geloof? Vanmiddag daarom een leerdienst met bespreking, over “engelen” met het thema “You ll never walk alone” .

Mededelingen:

Volgende week zijn jarig: Bart Verhaar (10 dec); Sanne van den Boogaard (11 dec); Arwen van den Boogaard (11 dec); Jesse Drewes (12 dec) Jaïr Dees (14 dec) en Anna Brussee (16 dec) Allen van harte gefeliciteerd en Gods zegen voor het nieuwe jaar!

De collecte deze zondag voor: Redt een Kind

KERSTWANDELTHEATER 16 DECEMBER

Op zaterdag 16 december wordt in Gorinchem-Oost, voor de vierde keer, het Kerstwandeltheater georganiseerd. Het thema is: Hoop doet stralen.Je  loopt een route door de wijk Hoog Dalem met 10 tafereeltjes die een verhaal vertellen over schaduw, licht, hoop en vrede. Met toneel, muziek en zang wordt het kerstverhaal verbeeld door mensen uit de wijk. Zo zijn er Romeinse soldaten, herders met schapen en is er een engelenkoor. De route eindigt bij een levende kerststal in het Oosterlicht. Het bekende kerstverhaal komt tot leven tijdens de wandeling en is geschikt voor jong en oud.

Inschrijven: Je dient je hiervoor vooraf in te schrijven zodat het evenement soepel en in goede orde kan verlopen. Reserveer een starttijd via de knop hierboven te klikken. De starttijden vangen aan om 16:30 uur en eindigen om 19:30 uur. Per starttijd maakt een groep van maximaal 50 personen de wandeling onder begeleiding van een gids. Je  kunt zelf de door u gewenste starttijd kiezen. De groepen starten om de 10 minuten en de wandeling langs de 10 tafereeltjes duurt ongeveer 1,5 uur. Per registratie kun je maximaal 5 personen aan melden. Na aanmelding ontvang je een ticket ter bevestiging. Dit ticket dien je op 16 december op uw smartphone of tablet mee te nemen als bewijs van inschrijving. Inschrijven en via www.pknoosterlicht.nl

DIENSTROOSTER KERST EN OUDJAAR

Diensten rond de feestdagen

Op zondag 24 december hebben we een reguliere kerkdienst om 11.30.

Op eerste kerstdag 25 december hebben we onze kerstviering om 12.00 uur. Een half uur later dan gebruikelijk. Dat geeft beide gemeentes de ruimte voor afbouw en opbouw van wat in de diensten nodig is.

Op zondag 31 december oudejaarsdag hebben we om 11.30 onze kerkdienst. Dit is tevens de oudejaarsdienst. Op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag is er verder geen samenkomst.

UITNODIGING:

de PKN gemeente organiseert op Kerstavond 24/12 een samenkomst om 19.30 uur waar iedereen welkom is.

Op oudjaarsavond organiseert een groepje enthousiaste mensen uit de PKN een korte samenkomst in het Oosterlicht. Zomaar een uurtje mooie liederen zingen met elkaar waaronder nummers van Sela. Om op deze manier even stil te staan bij het oude jaar en het nieuwe jaar dat eraan komt. De begeleiding wordt verzorgd door Kees Versteeg op piano. Van 19.00-20.00 uur zingen we. Afgewisseld met een gedicht en een kort verhaal. Na afloop staat er een warm kopje koffie/thee klaar met iets lekkers erbij. Iedereen is van harte uitgenodigd. U hoeft zich van tevoren niet op te geven. Tot ziens op 31 december in het Oosterlicht, Kruithoorn 1. Hartelijke groet Annet Verhagen-’t Hoen (06-30846645).