Nieuwsbrief

26 april 2024 en 3 mei

GeMEEnteLEVEN

Vandaag een nieuwsbrief die twee weken beslaat vanwege de meivakantie .

Deze week mogen we stilstaan bij twee echtparen die een jubileum van hun huwelijk mochten vieren:

Met Erik & Diane Pince van der Aa danken we God voor hun 25 jarig huwelijksjubileum op zondag 28 april. Ze genieten nu van een vakantie met hun gezin. Ze kijken uit naar het vieren van het jubileum op 24 mei met familie, vrienden en de gemeente.

Jaap & Christien Weerheim zijn deze week zelfs 45 jaar getrouwd. Zij zijn dankbaar dat ze dit hebben gekregen en mogen beleven. Ook met hen zij we God dankbaar.

Bij al deze dankbaarheid ook goed om te bidden voor wie verlangt naar een relatie of waar relaties onder druk staan.

Een spannend moment afgelopen dinsdag bij de familie Kers. Joelle van 2 jaar oud moet met een longontsteking worden opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels knapt ze weer op en als het zo doorgaat mag ze beging volgende week weer naar huis. Een zware tijd voor de ouders omdat ook Anna nog zo klein is en zorg nodig heeft. Ze ervaren Gods liefde door goede zorg in het ziekenhuis, door familie en vrienden en vanuit de wijk.  Allemaal mensen die klaar staat met praktische hulp en gebed. Iets om God dankbaar voor te zijn.

Voor veel van ons is de meivakantie aangebroken. Een tijd van ontspanning, soms ook even lekker weg. Voor anderen gaat het gewone leven door.  Hoe de komende weken er ook uit zien: Vanaf deze plek een goede tijd gewenst en de onmisbare zegen van onze Hemelse Vader!

Zondag 28 april, zondag 5 mei en donderdag 9 mei

28 april : de eredienst van 11.30 uur wordt de dienst geleid door Maarten Klapwijk. De collecte is dan voor The Mall Gorinchem.

5 mei in de eredienst van 11.30 uur gaat voor ds. Jan Ophoff. In deze dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal. De collecte is dan voor de diaconie.

Op 5 mei is tevens de verkiezing van 2 diakenen. Verkiesbaar zijn Dico Melissant, Goos Helder en Hilda Oosterhuis. Als je niet aanwezig kunt zijn kun je schriftelijk je stem uitbrengen door uiterlijk vrijdag 3 mei een mail te sturen naar de scriba of je wijkouderling met de 2 kandidaten waarop je stemt.

Zondagavond 5 mei om 19.30 is iedereen ook van harte welkom voor muzikale nootjes in de kerk. Een gezellig avondje uit met een muziekquiz en aansluitend een borrel

Donderdag 9 mei : Hemelvaartsdag: de dienst begint om 11.30 uur ; de dienst wordt geleid door Harro van Heukelum

Verjaardagen: in de komende 2 weken:

Saakje Elzinga (28 apr); Thirza Schreuder (28 apr); Michel van Laviere (29 apr); Annieke Boom (2 mei); Mees Schoonderbeek (2 mei); Luxx van Rijswijk (3 mei); Robert Sijbrandi (4 mei); Maarten Klapwijk (5 mei); Jurre Drewes (5 mei); Lucretia van der Lee (8 mei); Maud van den Boogaard (8 mei); Jolanda Dekker (9 mei); Joshua Hopman (9 mei); Luuk van den Berge (10 mei) en Abel Blootens (10 mei).

Allen van harte gefeliciteerd en een mooi nieuw levensjaar gewenst onder Gods zegen.