Nieuwsbrief

22 december 2023

GeMEEnteLEVEN

Nayomi van der Worp moest vorige week een korte tijd worden opgenomen in het ziekenhuis. Haar suiker was flink in de war, naast een blaasontsteking. Gelukkig konden ze haar daar adequaat helpen en mocht ze maandag weer naar huis. Ze knapt gelukkig op, maar heeft aardig wat energie ingeleverd. We wensen je een goed herstel toe.

Dico en Corinne Melisant zijn al een tijd bij ons gastlid. Zij voelen zich erg thuis in onze gemeente en hebben ons gemeenteleven geproefd en willen nu graag daar volledig deel van uitmaken. Ze  zijn afkomstig als belijdende leden van de PKN, wijkgemeente “Grote Kerk”. Vanaf deze plaats nogmaals hartelijk welkom en fijn dat jullie bij onze gemeente willen aansluiten en jullie gaven en talenten willen inzetten tot eer van onze Heer en opbouw van de gemeente! Zij worden lid van wijk 7 (Laag Dalem-zuid)

Ds anne rienks

ps. Ik wens jullie allemaal mooie, vreugdevolle Kerstdagen en een hoopvol, gezegend 2024 !

 

ZONDAG 24 december en eerste Kerstdag 25 december

Zondag : 11.30 uur voorganger ds Gijs Zomer ; de vierde preek uit het thema “weet je hoe laat het is?” gaat niet letterlijk over klokkijken, maar in wat voor tijd leven we en waarop moeten we letten om ‘gereed’ te zijn voor de Dag van de Heer. We lezen uit de brief aan de Filippenzen 4: 4-9 en 1Timoteus 3:16 Thema: “Hang de vlag uit!”

Maandag 25 december: de dienst start om 12.00 uur ; voorganger ds. Anne Rienks: heeft het overbekende kerstverhaal nog verrassende elementen ? dat zal voor iedereen verschillend zijn, maar de valkuil is dat we het ‘gewoon’ zijn gaan vinden en niet meer het bijzondere van Jezus’ komst op aarde, zien. Ik hoop dat we verrast worden door het verhaal vanuit de herders te bekijken (Lucas 2: 8-20) . Zij waren de eersten die buigen en belijden: Jezus is Heer! Bij Jezus wederkomst zal iedere knie zich buigen en belijden: “Jezus is Heer (Fil 2: 10-11) Wonderlijk dat de herders ons daarin voorgingen

De collecte zondag voor: Compassion NL

Maandag eerste Kerstdag: st Evangelie & Moslim

DIENSTEN rond de feestdagen 

Op eerste kerstdag 25 december hebben we onze kerstviering om 12.00 uur. Een half uur later dan gebruikelijk. Dat geeft beide gemeentes de ruimte voor afbouw en opbouw van wat in de diensten nodig is.

Op zondag 31 december oudejaarsdag hebben we om 11.30 onze kerkdienst. Dit is tevens de oudejaarsdienst. Op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag is er verder geen samenkomst.

UITNODIGING:

de PKN gemeente organiseert op Kerstavond 24/12 een samenkomst om 19.30 uur waar iedereen welkom is.

Op oudjaarsavond organiseert een groepje enthousiaste mensen uit de PKN een korte samenkomst in het Oosterlicht. Zomaar een uurtje mooie liederen zingen met elkaar waaronder nummers van Sela. Om op deze manier even stil te staan bij het oude jaar en het nieuwe jaar dat eraan komt. De begeleiding wordt verzorgd door Kees Versteeg op piano. Van 19.00-20.00 uur zingen we. Afgewisseld met een gedicht en een kort verhaal. Na afloop staat er een warm kopje koffie/thee klaar met iets lekkers erbij. Iedereen is van harte uitgenodigd. U hoeft zich van tevoren niet op te geven. Tot ziens op 31 december in het Oosterlicht, Kruithoorn 1. Hartelijke groet Annet Verhagen-’t Hoen (06-30846645).