Nieuwsbrief

21 juni 2024

GeMEEnteLEVEN.

Fam Marteze , Edwin en Marianne hopen deze week op 28 juni, hun 50 jarig huwelijksjubileum te vieren. Wat een mooi geschenk om dit te mogen ontvangen en zoveel jaar lief en leed met elkaar te delen. In de moeilijke momenten elkaar vasthouden en in de vreugdevolle gebeurtenissen het met elkaar vieren. Dat is zeker geen vanzelfsprekendheid en zij zijn ervan overtuigd dat Gods belofte en zijn Vaderlijk zorg in al die jaren dat mogelijk heeft gemaakt, door de kracht van de H. Geest. Vandaar ook hun lied dat we zondag ook zullen zingen “Dankt, dankt nu allen God!”  Wij wensen jullie een hele fijne dag  (al hopen jullie dat later ook nog de familie in een weekend te vieren) . Mag God ook in de toekomst jullie begeleiden, om samen te genieten van het leven in gezondheid en vreugde, onder Gods zegen en in Zijn nabijheid.

Het zomerweer lijkt er aan te komen ….en dat komt mooi uit nu de zomervakantie voor de deur staat. Een paar  vroegboekers zijn al vertrokken (en sommigen al weer teruggekeerd…) ,maar de meesten van ons moeten wachten tot de schoolvakanties. Ik wens ieder een mooie ‘rustperiode toe met hopelijk zonder al te veel vakantiestress. Als je op pad gaat: geniet van een andere omgeving, doe mooie inspiraties op en hopelijk is de batterij weer voldoende opgeladen om met plezier de werkzaamheden na de vakantie weer op te pakken

Ds anne rienks

Nb. ik heb vakantie vanaf 24 juni t/m 14 juli ; in voorkomende gevallen is de wijkouderling te bereiken. Benne Holwerda zal in de komende weken de nieuwsbrief verzorgen

ZONDAG 23  juni.

Openluchtdienst bij de fam Klapwijk (van Langeraadweg 14, Giessenburg) Start: vanaf 10.00 uur met ‘aangeklede’ koffie

de eredienst start om +/- 10.30 uur (ds. Anne Rienks)  en staat in het teken van het jaarthema “Samen aan tafel”. Het thema van de preek: ”de kunst van het genieten” n.a.v. Prediker 9 vs 7. Na een jaar van activiteiten sluiten we de dienst af met een verrassingslunch, door en voor gemeenteleden voorbereid.  Nb. vergeet niet je stoel / kleed  (pet/ zonnescherm/ -crème  (!) ) mee te nemen!

Verjaardagen:

Patrick van der Plas (23 juni); Samantha de Hoop (23 juni); Noah van de Nadort (24 juni); Koos Weerheijm (26 juni); Randy Bikker (26 juni) ; Dick Wassink (27 juni) en Flore Brussee (28 juni) Allen van harte gefeliciteerd en een mooi nieuw levensjaar gewenst onder Gods zegen.

De collecte: st Gave; helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ naam te zien en lief te hebben

AGENDA

24 juni moderamen vergadering

Heilig Avondmaal 7 juli : volgens het rooster op de eerste zondag van de maand. De kerkenraad heeft besloten om deze viering te verschuiven naar 14 juli i.v.m. de afwezigheid van een predikant.

LITURGIE 23 JUNI.

(De liturgie is op papier aanwezig: )

Lofprijzing Heer ik prijs uw grote naam; Mijn Jezus mijn Redder; Wie is als Hij

Welkom  VOTUM & GROET: SELA

Gebed

Kindermoment

Kinderlied (Elly en Rikkert) Maak een vrolijk geluid voor de Heer

Prediker 9:1-12

Preek vs 7

Ik kom bij U, Vader vol liefde

Geloofsbelijdenis :

SELA: Gezegend is de Vader

Korte terugblik op jaarthema / receptenboek

Gebedspunten / dankgebed / voorbede

Collecte

GZ 44: 1,2,3 Dankt dankt nu allen God

Taize: bless the Lord my soul en Zegen

Mededelingen lunc

GEMEENTEWEEKEND 7-8 september

Ready, steady, go!!
Het weekend start op zaterdagochtend rond 9:00 uur en eindigt op zondagmiddag 15:30 uur, met een mooi gevarieerd programma voor alle leeftijden.
MELD JE AAN voor 30 juni  voor dit fantastische en unieke weekend!!!    De kosten kun je ook in onderstaande link vinden.
Als deze kosten een probleem voor je zijn, kun je dat ook aangeven. We vinden het belangrijk dat dat geen reden voor je hoeft te zijn om niet mee te kunnen gaan! Dus geeft het gerust eerlijk aan. Als je meer te besteden hebt, dan kun je dat ook aangeven bij de aanmelding. Zo kunnen we elkaar helpen. (dit naar het zgn. Bijbels solidariteitsprincipe)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCH760EweOfF1bv68ooLzEXhhBgw4w_Lxm8tJVZKaBgLkCsA/viewform?usp=sf_link

Hopelijk allemaal tot ziens in Helvoirt!   Rob IJsselstijn, Marieke Schenkel, Henriëtte en Steven van de Berge, Maarten Klapwijk, Elise en Bart Verhaar en Susanne Schoonderbeek