Nieuwsbrief

1 september 2023

GeMEEnteLEVEN

Op 4 september vieren Steven en Henriëtte van de Berge hun zilveren huwelijksfeest; Vijfentwintig samen lied en leed mogen delen, dat gaat niet vanzelf; dat hebben zij ook onder vonden. Ze zijn God diep dankbaar dat Hij er altijd bij was, in welke situatie dan ook en dat God, door de kracht van de H. Geest hen voor elkaar bewaard heeft en hen veel mooie en diepe inzichten heeft mogen geven. Samen met jullie kinderen Chris, Lizette en Luuk wensen we jullie voor de toekomst Gods rijke genade en zegen, tot eer van Zijn grote Naam. Van harte gefeliciteerd!!

Nick Dees moest vorige week in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een flinke verkoudheid; normaal gesproken beland je dan niet in het ziekenhuis, maar een paar jaar geleden is bij Nick het Brugade syndroom vastgesteld; dat is een erfelijke aandoening waarbij is iets mis is met het ritme waarin het hart klopt. En dan kan verkoudheid een hartritmestoornis geven. Dat was nu het geval en daarom werd hij extra in de gaten gehouden. Gelukkig is Nick weer thuis en gaat het weer beter. Maar het was voor Marjolein, Jaïr en Daniël wel even schrikken! Dank aan God die ook in deze omstandigheden bij jullie was.

De wondroos bij Ad Wondergem doet hem nog steeds veel pijn. de prednison leek toch zijn werk nog niet goed te doen: de arts heeft een grotere dosis voorgeschreven. Hopelijk mag dit nu wel een verbetering brengen. We wensen je veel geduld en uitzicht op een voorspoedig herstel!

Christien Weerheijm , kampt al een tijd met een flinke heuppijn. Zij staat op een wachtlijst voor een heupoperatie, maar het duurt wel erg lang; de geboden verwachting van een snelle ingreep blijft uit. Dat is frustrerend en dat brengt ook onzekerheid. Zij merkt dat ook in haar lijf en haar hoofd. We hopen dat de artsen er nu vaart achter zetten en dat je binnenkort geholpen mag worden. Mag God je nabij zijn in deze periode van onzekerheid en het verdragen van de pijn. Mag Jaap je tot steun zijn.

Erik Kers is na het motorongeluk van anderhalve week geleden ook weer thuis. Het is een wonder dat het zo goed is afgelopen. Hij heeft er een schram en een hersenschudding aan over gehouden, die door rust moet worden genezen. Heel voorzichtig pakt hij de dingen weer op, met als valkuil dat je toch meer gaat doen, dan goed is voor het herstel; We wensen je geduld en een volledig herstel.

Al een tijdje bezoeken Heimen en Annemieke Smit met hun vier kinderen Jonah & Sophie en Casper & Elise (2x tweeling) onze diensten. Zij voelen zich welkom en thuis in onze gemeente en daarom hebben zij besloten lid te worden. Ook al waren jullie al welkom, maar bij deze nogmaals van harte !! Fijn dat jullie onze gemeente komen versterken. Wij zijn benieuwd welke gaven jullie hebben ontvangen om in te zetten en hoe we jullie kunnen helpen in jullie geloofsontwikkeling. Beiden zijn nog dooplid en hun kinderen zijn nog niet gedoopt, maar zij hebben het verlangen om belijdenis te doen en hun kinderen te laten dopen. (na de geboorte van hun vijfde kind in oktober). In een scipiobericht zullen zij zichzelf nog wat uitgebreider voorstellen.

Ook heten we van harte welkom Petra van Rijswijk- Weerheijm; Zij wil graag als belijdend lid zich aansluiten bij onze gemeente. Ze is getrouwd met Remon en samen hebben ze een zoontje Luxx. Remon is van huis uit RK en hij ondersteunt van harte hun wens om Luxx te laten dopen. Dat zal op 24 september gebeuren. We hopen dat jullie een goede plek in ons midden mogen hebben, ook al wonen jullie het verste weg (Waspik). Ook zij zullen elders in scipio zich verder voorstellen.

Ds anne rienks

ZONDAG 3 september 11.00 uur BUITENDIENST ‘LINGEBOS’

11.00 uur ds. Anne Rienks; het thema van de preek: ”Genodigd”; n.a.v. Lukas 14: 1-24 ; het is de eerste jaarthema preek in de serie van vier die over het jaar verspreid zijn. Jezus is uitgenodigd bij een Farizeeër voor een maaltijd en geeft ‘les’ over het nodigingsbeleid en wat dat betekent voor de genodigden. Kennen de gasten hun plaats en beseffen de genodigden wel voldoende de impact van de uitnodiging? In Gods koninkrijk gaat het er iets anders aan toe, dan in de ‘wereld’! En wat betekent dat voor ons?

In deze bijzondere dienst zal ook Nathan Fokkema gedoopt worden, Zoon van Nieko en Evelien en broertje van Lukas, Levi en Hannah.Normaal gesproken hebben we op de eerste zondag van de maand ook de viering van het heilig avondmaal. We hebben besloten om o.a. vanwege organisatorische redenen, een keer over te slaan.

Mededelingen:

Volgende week is er één jarige:  Egbert van den Berg (9/1)   alvast van harte gefeliciteerd en Gods zegen voor het nieuwe jaar.

De  collecte voor deze zondag: Huis & Haard; een opvanglocatie van het Leger des Heils in Gorinchem voor dak-en thuislozen met psychiatrische bagage. Huis en Haard is voor hen een veilige en beschermde plek.

WEEKAGENDA

Zaterdag 2 september; gemeente startweekend: van 13.00 uur in en bij het “Oosterlicht”

Zondag 3 september: 11.00 uur Lingebos, op de oude parkeerplaats: Buitendienst (vanaf 10.30 u koffie)

Maandagavind  4 september : pastorale vergadering van de kerkenraad

Dinsdagavond 5 september: jeugdleiders / mentoren toerustingsavond  over “Belong”

Vrijdagavond en Zaterdagmorgen 8 en 9 september: kerkenraad bezinningsweekend

 Zondag 10 september starten we weer met een middagleerdienst (16.30 u); ds. Lukas van der Veen hoopt dan voor te gaan.